Eikenhout

Kleuren beleven

Terugkerende elementen zorgen voor eenheid

Als je twijfelt over de juiste tint of als je niet weet hoe je het meubel of de ruimte het handigste indeelt laat dan bovenstaande zin nog eens indalen. Voor de kenners onder ons mag er van hartelust gemixt worden met materialen voor een eigenzinnig interieur. Kies een aantal basiskleuren waardoor rust en eenheid aanvoelen als jouw thuis.

Many, many colors

Kies je favoriete kleur

Take care of harmony

Kloppend plaatje

Statement Pieces

Kies de perfecte details

Protective at home

Eikenhout is een geweldig product wat gaat leven en een warme sfeer met zich meebrengt in ieder huis. Ons eikenhout vindt zijn oorsprong in de goed beheerde bossen van Europa. Waar het jaren heeft mogen groeien en de grilligheid van de natuur laat zien zoals knoesten, verschillende kleurpatronen, donker gekleurde harsgangen en scheurtjes. Het verschil in kleur van het eikenhout word vooral gevormd door de felle zon, ofwel de UV-straling. 

Om het eikenhout in de beste staat te behouden adviseren we altijd een laklaag of olie voor aflevering. Eiken is een houtsoort met open poriën en neemt dus snel allerlei vlekken op. De blanke laklaag die wij gebruiken is amper zichtbaar en heeft vooral een matte finish (dag glansggelakte eiken meubels van vroeger!). Indien je een andere kleur wil op jouw eiken meubel dan behandelen we deze met een olie. 

Bij normaal gebruik is het advies om na 8-10 jaar het eiken opnieuw te lakken.

Kies jij voor glad of geborsteld eiken?

Glad eiken

Wij schuren het eiken glad op waarbij het prachtige kenmerkende lijnenspel zichtbaar wordt.

Geborsteld eiken

We bewerken het eiken letterlijk met een borstel om wat structuur toe te voegen.