Onderhoud

Houdt je producten lang mooi!

Eikenhout

Eikenhout is een geweldig product wat gaat leven en een warme sfeer met zich meebrengt in ieder huis. Ons eikenhout vindt zijn oorsprong in de goed beheerde bossen van Europa. Waar het jaren heeft mogen groeien en de grilligheid van de natuur laat zien zoals knoesten, verschillende kleurpatronen, donker gekleurde harsgangen en scheurtjes. Het verschil in kleur van het eikenhout word vooral gevormd door de felle zon, ofwel de UV-straling. 

Om het eikenhout in de beste staat te behouden adviseren we altijd een laklaag of olie voor aflevering. Eiken is een houtsoort met open poriën en neemt dus snel allerlei vlekken op. De blanke laklaag die wij gebruiken is amper zichtbaar en heeft vooral een matte finish (dag glansggelakte eiken meubels van vroeger!). Indien je een andere kleur wil op jouw eiken meubel dan behandelen we deze met een Rubio monocoat olie. 

Vind hier onze onderhoudsproducten

Protective at home

Bij normaal gebruik is het advies om na 8-10 jaar het eiken opnieuw te lakken. 

Gebruik

- Een geoliede tafel is eenvoudig schoon te houden met groene zeep en water of monocoat soap, dit is speciale zeep voor het reinigen en hier te vinden in de webshop. Wrijf in de lengterichting van de nerf mee. 

- Indien je een geoliede tafel hebt besteld ontzie deze de eerste vier weken. Gebruik placemats en onderzetters en neem af met een droge doek. De olie heeft namelijk tijd nodig om goed in het hout te kunnen trekken. Bij een gelakte tafel geen zorgen, die is na 24 uur uitgehard. 

- Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen en vooral niet de producten met scherpe samenstellingen. Ze tasten natuurproducten aan, met als gevolg dat olie los weekt en het eiken zonder beschermlaag 'bloot' komt te liggen.

- Plaats warme en hete objecten op een onderzetter en niet direct op hout. Vermijd onderzetters van kurk, warmte en vochtigheid kunnen dan toch nog doordringen. 

- Het is erg belangrijk om een juiste luchtvochtigheid in huis te hebben voor je natuurproduct. Om lichte scheurvorming te voorkomen moet het tussen de 50 en 60% liggen. In de winter kan dit flink dalen door de kou buiten en gebruik van een (hout)kachel binnen. Je kunt hiervoor een luchtbevochtiger in de ruimte zetten, de elektrische variant is zelfs instelbaar. De ideale kamertemperatuur is 21 graden en niet minder dan 14 graden. Zet de tafel niet naast warmtebronnen en vermijd directe zonnestraling. 

Staal

Het staal is afneembaar met een vochtige doek.

Onze producten hebben een bewerking met poedercoating ondergaan waardoor het tegen krassen en stoten kan. 

Stalen home

Finishing touch