Poedercoaten

Lot of colors en choices

Maatwerk is bij ons ook echt maatwerk, de poedercoating is naar eigen wens te bepalen. Poedercoaten is een industrieel, elektrostatisch proces. Met een spuitpistool wordt poeder aangebracht op metaal. Vervolgens wordt in de oven het poeder eerst vloeibaar en daarna hardt het uit tot een duurzame coating om het metaal te beschermen. 

Poedercoating is beschikbaar in vrijwel alle RAL-kleuren. De meest gekozen kleuren zijn zichtbaar op de website, voor andere kleuren mag u contact met ons opnemen. Producten in natte ruimtes of die een plaats buiten krijgen worden dubbellaags gepoedercoat om roestvorming te voorkomen. 

 

-------------------------------------------------------

 

 Coating

De kwaliteit van het poedercoatproces is belangrijk voor de levensduur en krasvastheid van een meubel. Wij kiezen ervoor om onze maatwerkmeubels  een uitgebreide behandeling te geven. Wij staan voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige meubels en streven naar perfectie. Zo blijft jouw ontwerp net zo intact als de eerste dag dat je deze in huis hebt gehaald!

Als het maatwerkmeubel de werkplaats heeft verlaten ondergaat het een uitgebreide behandeling. Eerst wordt het staal behandeld om de walshuid en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit gebeurd door het staal te stralen. Nadien wordt het meubel voorzien van een grondlaag, de primer. Deze primer zorgt voor een perfecte hechting tussen het staal en de uiteindelijke coating. De toplaag die u ziet wordt met zorg aangebracht. 

Alle maatwerkmeubels worden gecoat met matzwarte poedercoating in fijnstructuur. Een zeer minimale korrel met een hoogwaardige en chique uitstraling.